Wat doen wij?

U kunt voor de volgende behandelingen bij ons terecht:

Na een chirurgische ingreep:

Na een operatie is er vaak een traject nodig van intensieve handtherapie, het kan enkele weken tot maanden duren voor u door oefentherapie,  met of zonder spalktherapie, uw hand weer volledig kunt gebruiken. Dit kan het geval zijn na een fractuur (breuk), letsels aan pezen, gewrichten, zenuwen, amputaties of eventueel transplantaties.

artrose-handen-duim

Bij overbelastingsklachten:

Overbelastingsklachten komen vaak voor, vaak worden deze veroorzaakt door intensief repeterende bewegingen in werk of sport. Pezen kunnen ontstoken raken en er kan pijn en een functiebeperking ontstaan. Door oefeningen, adviezen en houding-, en bewegingsadviezen kunnen de klachten verminderen. Vaak is dit in combinatie met een spalk om in eerste instantie rust te creeeren.

Klachten die hieronder kunnen vallen zijn oa. triggerfinger, M. Quervain, Carpaal tunnel syndroom, tenniselleboog en overige peesontstekingen van onderarm tot aan de schouderregio.

 

Voor een conservatieve/preventieve behandeling:

Niet altijd is een operatie noodzakelijk, door adviezen en oefentherapie kan een operatie uitgesteld en soms helemaal vermeden worden.  Hierbij is een spalk in eerste instantie vaak noodzakelijk om het gewricht of de spieren/pezen rust te geven. Arthroseklachten, een luxatie (uit de kom), instabiliteit van een gewricht en bij bepaalde fracturen geven vaak een goede indicatie om conservatief te behandelen.

 

Vergoeding

Onze handencentra hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Behandelingen worden binnen de individuele polisvoorwaarden van de patiënt meestal volledig vergoed.